torsdag 24 december 2009

Vår frälsning är här!


Jubla, du människa! Ropa ut din glädje över gator och torg, över berg och dalar. Vår frälsning är här! Gud har blivit människa för att i Jesus Kristus frälsa och rädda oss från synd och död. Vi har blivit befriade från det tyngande oket; vi är benådade. Bördan har lyfts från våra axlar. Vår räddning — vår FRÄLSNING — är här! Halleluja!

tisdag 15 december 2009

En av grunderna

Jag känner och tror verkligen att jag är benådad. Jag är en ny skapelse i och med Jesu Kristi död och frälsargärning på korset och Hans ärorika uppståndelse. Jag tror på att Jesus Kristus har tagit på sig straffet för mina synder. Något alldeles nytt har tagit sin början. Jag har befriats från syndens och mörkrets tyngd. Jag är räddad från dödens slutgiltighet. Döden har inte längre sista ordet när det gäller mitt liv.

I mitt hjärta och i min själ tror jag — jag är förvissad därom — att jag är förlåten, att Gud genom sin son Jesus Kristus har förlåtit mig och strukit ett streck över mina synder. I det att jag tar emot Guds enorma och nåderika gåva gives det mig även ett uppdrag — på samma sätt som jag har blivit förlåten av Gud, skall jag förlåta andra människor, och då jag har mottagit syndernas förlåtelse, har jag inte heller någon rätt att döma andra människor.

lördag 5 december 2009

Sänk dina höjder, fyll dina klyftor

Låt Herren Jesus Kristus träda in i ditt inre. Sänk ditt hjärtas höjder, fyll din själs klyftor. Gör en väg för Jesus att nå in i ditt innersta. Stanna upp, lyssna, släpp in Honom. Låt denna adventstid bli till en lyssnandets tid — lyssna till vad Gud har att säga till just dig.

"Gå in i ditt sinnes kammare. Stäng ute allt utom Gud och det som hjälper dig att söka honom. Stäng dörren bakom dig och sök honom. Säg nu, av hela ditt hjärta, säg nu till Gud: Jag söker ditt ansikte."

     — Anselm av Canterbury, Proslogion, kapitel 1