torsdag 19 november 2009

Plagis plaga curatur


Plagis plaga curatur ('såret läks av såren') syftar på hur Jesu Kristi sår läker vår själs sår. I profeten Jesajas bok står det om Herrens lidande tjänare: "Han blev pinad för våra brott, sargad för våra synder, han tuktades för att vi skulle helas, hans sår gav oss bot." Jesus tog på sig straffet för våra synder, och genom hans straff, hans fem sår, ges vi underbar läkedom.

När vår Herre Jesus Kristus utgöt sitt blod på Golgata, öppnades en väg för oss till försoning med Gud och till evigt liv tillsammans med hans Son, vår frälsare. Jesu Kristi lidande på korset ger oss — syndiga människor — kraft, styrka och ett outsägligt hopp.

fredag 6 november 2009

Fuktiga fasader


Fuktiga fasader

Regnväta på vittrad ockra

Grusknaster mot dov gatukant

Bråttommänniskor på jakt

Faddfuktig läppsmak

Avlägsna avgaser

Gråsotiga byggnadsskal

onsdag 4 november 2009

Sankt Carlo Borromeo


Carlo Borromeo (1538—1584) var en italiensk kardinal och en av den katolska motreformationens främsta gestalter. Han helgonförklarades 1610.

"Om en liten flamma av Guds kärleks eld redan brinner i dig, så visa inte genast upp den och utsätt den inte för vinden. Håll ugnen stängd, så att den inte kallnar och värmen försvinner. Med andra ord, fly de förströelser som är möjliga att undvika, förbli samlad hos Gud och undvik tomt prat."

      — Sankt Carlo Borromeo